Reinder Schuurmans

Erkend paardendierenarts
IAVC erkend chiropractor

Ik ben een gedreven dierenarts met een passie voor de beweging van paarden, met ruim tien jaar ervaring in de paardengeneeskunde. Het optimaliseren van het bewegingspatroon geeft mij veel voldoening. Ik ben zeer ervaren in het diagnosticeren en behandelen van de verschillende oorzaken welke bij paarden blokkades kunnen veroorzaken.

Een belangrijk onderdeel bij de behandeling is het contact met de eigenaar, door open en eerlijk te communiceren bouw ik graag een band op met u en het paard.

Ik ben in 2002 als dierenarts afgestudeerd aan de universiteit in Utrecht. Ik heb 2 jaar als algemeen dierenarts in Gorredijk gewerkt. Om me in paarden te specialiseren ben ik naar Australië gegaan. Het eerste jaar werkte ik op twee grote paardenfokkerijen, één van 100 en één van 300 merries. Dit waren allemaal standardbred racepaarden, oftewel dravers.

Vervolgens heb ik een jaar een internship gedaan op een van de grootste paardenklinieken van Australië: de Goulburn Valley Equine Hospital. Hier kwam ik in aanraking met alle takken van paardensport. Terug in Europa, werkte ik een jaar lang in Engeland aan een ambulante paardenpraktijk ten zuiden van Londen.

Uiteindelijk weer terug in Nederland ben ik 3 jaar werkzaam geweest aan de paardenkliniek in Wolvega. In deze periode heb ik de opleiding tot veterinair chiropractor gevolgd. Deze opleiding werd gegeven door de Amerikaan Dennis Eschbach in Duitsland. Na het behalen van het Amerikaans examen ben ik gecertificeerd door de International Veterinary Chiropractic Association (www.i-v-c-a.com), wat betekent dat ik overal op de wereld de chiropractie op dieren mag uitoefenen.

Zowel in mijn werk als privé probeer ik bewust te handelen. Zakelijk uit dit zich onder meer door keuzes in leveranciers en opdrachtgevers. Op persoonlijk vlak uit dit zich door regelmatig sporten, verantwoorde gezonde voeding en zeer diverse activiteiten, zoals meedoen met de MudMasters, schaatsen van de (alternatieve) Elfstedentocht en het bestuurslidmaatschap van de Ronde Tafel Heerenveen.

 

Twitter
Facebook